Új kukásautókat nézegethetünk majd az utakon

Új, modern, környezetkímélő járművekkel bővítik a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. gépparkját.

MTI
2015. 10. 01. 19:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Főpolgármesteri Hivatal csütörtöki közleménye szerint a beruházásnak köszönhetően a fővárosi hulladékgyűjtő géppark 64 célgéppel bővül: ötvenegy tömörítős hulladékbegyűjtő célgépet, tíz konténerszállítót, két fixplatós tehergépjárművet és egy tömörítőgépet szerez be a főváros.Kiemelték: az új hulladékbegyűjtő járművek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelelnek. A környezetterhelés csökkentését egy központi digitális úttérképre épülő járattervező, útvonal-optimalizáló és szállításszervező rendszer is elősegíti. A modern irányítási rendszernek köszönhetően a járművek útvonala optimalizálható, így kevesebb időt töltenek az utakon.A fővárosi hulladékgazdálkodási rendszer eszközparkjának fejlesztése egy több mint kilencven százalékban európai uniós finanszírozású projekt keretében, csaknem 3,5 milliárd forintból valósul meg.Az uniós projekt célja az elöregedett, magas üzemeltetési költségű célgépek cseréjével a hulladékbegyűjtést végző géppark korszerűsítése. A mindennapos hulladékszállítási feladatokat ellátó járművek között ma már akad húszévesnél idősebb és olyan is, amely több mint 450 ezer kilométert futott – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.