A Bálna is kell az MNB-nek?

Pénztártörténeti múzeum és látogatóközpont lehetne a Bálnában a Népszabadság szerint, ha az MNB-hez kerülne.

MNO
2015. 11. 28. 17:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először szóban érdeklődött Bagdy Gábor főpolgármester-helyettesnél, majd Tarlós Istvánnak levelet is írt a Bálna megvételi szándéka kapcsán Matolcsy György – írta a Népszabadság. A lap szerint el is kezdődtek a tárgyalások, de a továbbiakról egyelőre keveset tudni. Mint a Népszabadság közzétette, az eladás előkészítését Bagdyra bízták, miután a BKV támogatásának 2011-es befagyasztása óta Matolcsy és Tarlós kapcsolata „rendkívül fagyos”.

Az, hogy létrejön-e az üzlet, a Népszabadság szerint főként az ajánlott vételár mértékétől függ. Erősítheti az eladási kedvet, hogy a 2013-ban nyitott, 13 664 négyzetméteres épületben májusban még mindig több mint ötezer négyzetméter volt üres. Korábban a főváros idehozta már a Budapest Galériát, a Közlekedési Múzeumot és a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatóság használtcikk-piacát. A fővárosi vagyonkezelő áprilisban hirdetett az üres helyiségekre folytatólagos tendert. A telítettség viszont még most sem lép túl a hetven százalékon, ráadásul a nyitás után egy évvel sem volt éves üzemeltetési terve a Bálnának a Népszabadság közlése szerint. Alkalmilag is bérbe adták aztán a Bálnát, itt forgatták a Mentőexpedíció egyes jeleneteit, és itt tartotta eredményváróját tavaly a Fidesz.

A városvezetés mára az évi 400 milliós üzemeltetési költség kitermelésével is elégedett, pedig négy éve még évi hárommilliárdos bérleti bevétellel számoltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.