A bankok erős év végi szezont várnak a hitelezésben

November–decemberben átlagosan 25-30 százalékkal is megnőhet az igénylések száma.

MTI
2015. 11. 13. 11:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel az áruvásárlási és szolgáltatási gyorskölcsönöknél egyértelműen az év végi két hónap a legerősebb, a hitelintézetek idén is fokozott hiteligénylési aktivitásra számítanak ebben az időszakban – közölte a lappal az OTP Bank.

A K&H szerint november–decemberben átlagosan 25-30 százalékkal is megnőhet a fogyasztásihitel-termékek igényléseinek száma, illetve a hitelkártyával végzett vásárlási tranzakciók száma is.

A tavalyi év vége sikeres volt a fogyasztási hitelek szempontjából, idén további emelkedést várnak – közölte a CIB a Világgazdaság érdeklődésére. Növekedést vár a lap összeállítása szerint a Budapest Bank és az Unicredit is.

A jegybanki statisztikák szerint tavaly október és december között személyi kölcsönből összesen 29,99 milliárd forintot helyeztek ki a pénzügyi szolgáltatók, csaknem másfélszeresét az egy évvel korábbinak. Jelentős, több mint 21 százalékos bővülést mutatott ki az MNB az áruvásárlási hiteleknél is – idézi fel a Világgazdaság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.