A VW csaknem 2,5 millió autót hív vissza

A visszahívott kocsik nagy része Volkswagen márkájú.

MTI
2015. 11. 30. 16:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német lap forrásmegjelölés nélkül arról számolt be, hogy a Németországban visszahívandó kocsik közül 1,54 millió Volkswagen márkájú, közel 532 ezer Audi, 287 ezer Skoda és 104 ezer Seat. A Volkswagen korábban arról számolt be, hogy Európában 8,5 millió autót kell visszahívnia. A Volkswagen 6,7 milliárd euró tartalékot képezett a dízelautók visszahívásával kapcsolatos költségek fedezésére, és további 2 milliárd eurót különített el a manipulációval kapcsolatban felmerülő kompenzációkra.

Európa legnagyobb autógyártója már megkapta a német szövetségi közúti közlekedési hatóság (KBA) engedélyét arra, hogy kijavítsa az érintett motorok több mint 90 százalékát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.