Egyszerűbb lesz az élet az új adócsomaggal

Egyebek között összevonják az adó- és a vámfolyószámlákat és adókedvezményben részesülnek a fuvarozók.

MTI
2015. 11. 17. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelte, hogy a törvénycsomagot 125 igen szavazattal fogadta el a parlament, csak hárman szavaztak ellene, a tartózkodások száma pedig ötvennyolc volt, ami szerinte különleges az adótörvények esetében. Hozzátette, az MSZP-s Mesterházy Attila szavazatát is elnyerte a javaslatcsomag. A nemzetközi sztenderdek bevezetéséről szóló törvényjavaslatot még kedvezőbb arányban fogadták el a képviselők, 158 igen és 28 tartózkodás mellett, ellenszavazat nélkül. A személyi jövedelemadó (szja) körében jelentős változás, hogy 2016-tól 1,5 millió ember helyett az adóhatóság készíti el az adóbevallást, 2017-től pedig már minden magyar magánszemély esetében. A vállalkozások körében bevezetik a megbízható, az átlagos és a kockázatos adózó fogalmát. A megbízható kategóriába kerülők előnyöket élveznek majd, a kockázatos minősítés pedig hátrányokkal jár, utóbbiaknak az lesz érdekük, hogy legalább az átlagos kategóriába átkerüljenek – mondta Tállai András.

De nézzük, milyen tovább elemeket tartalmaz a csomag:

Az Alkotmánybíróság Quaestor-üggyel kapcsolatos döntésére úgy reagált, nincs felhatalmazva arra, hogy erről nyilatkozzon, de úgy gondolja, a kormány tiszteletben fogja tartani a testület döntését, és annak megfelelően hozza meg azzal kapcsolatos következő döntését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.