Elemzők szerint marad a rekordalacsony alapkamat

Sőt, jövő év végéig megtartják majd 1,35 százalékon.

MTI
2015. 11. 13. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírügynökség november 10. és 12. között végzett felmérésében megkérdezett mind a 24 szakértő úgy vélte, hogy a jegybank a következő ülésén nem változtat az alapkamaton.

Amennyiben az elemzői várakozásoknak megfelelő döntés születik, akkor az alapkamat már a negyedik egymást követő hónapban marad rekordalacsony, 1,35 százalék. A jegybank monetáris tanácsa júliusi ülésén csökkentette 15 bázisponttal a jelenleg is érvényes szintre az alapkamatot.

A Reuters által megkérdezettek szerint a jegybanki alapkamat nem változik a jövő év végéig, majd 2017 végére 2 százalékra nő. Szakértők az idei évre nulla százalék körüli éves szintű inflációval számolnak, 2017 végére 2,8 százalékossal.

A megkérdezettek szerint idén 2,9 százalékkal bővül a magyar gazdaság, jövőre a növekedés üteme 2,4 százalékra mérséklődik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.