Eltűnhet a metróállomásokról a Metropol

Nem hosszabbítja meg a szerződést a BKV az ingyenes lappal – értesült a Népszabadság.

MNO
2015. 11. 30. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felülről jövő politikai nyomásra a BKV nem fogja meghosszabbítani azt a szerződést, amelyet a Metropol című ingyenes lap terjesztéséről kötött – írta a Népszabadság hétfői számában, több forrásra hivatkozva. Az év végén lejáró szerződés értelmében az újság kiadója havi 8,7 millió forintot fizet a BKV-nak, hogy területén terjeszthetik a Metropolt, például az állomásokon telepített újságtartókból.

A lap kiadója, az MTG Metro Gratis Kft. a Megapolis Media részvénytársaság tulajdonában van. A Megapolis a Simicska Lajos jobbkezének számító Fonyó Károly vagyonkezelő cége. A Metropol kiadási jogát 2011-ben szerezte meg Fonyó a svéd hátterű Metro International S.A.-tól. A kiadó még jóval a tulajdonosváltás előtt szerződött a BKV-val, majd a kontraktust tíz évre meghosszabbították. Tehát a közlekedési vállalat régi kapcsolatot szakítana meg, ha az év végéig nem állapodik meg a folytatásról az MTG-vel – írta a napilap.

A Népszabadság fideszes forrásokból úgy értesült, határozott szándék a Metropol pozíciói­nak gyengítése, hiszen májusban a kormányfő kommunikációs tanácsadója, Habony Árpád is indított egy ingyenes újságot, a Lokált. A lap hetente jelenik meg 500 ezer példányban. A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség adatai szerint a Metropolt 330 ezer példányban szórják. Fonyó lapja nincs teljesen kiszolgáltatva a BKV-nak: a kiadónak több mint 700 vidéki terjesztési pontja van. Budapesten 377, ám a közlekedési vállalat szerepe kiemelt. A BKV tájékoztatása alapján náluk 114 ponton szórják az újságot. A legtöbb emberhez a metróállomásokon jut el – írta a Népszabadság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.