Görög gazdák tiltakoznak az adóemelések ellen

Gondjuk egyebek közt az, hogy 2017-ig fokozatosan kétszeresére, 26 százalékra növelnék az áfát.

MTI
2015. 11. 18. 21:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A decemberben a parlament elé kerülő újabb megszorító csomag keretében gyakorlatilag a termelők minden privilégiumát felszámolnák, és az összes adókedvezményt eltörölnék. Egyebek közt 2017-ig fokozatosan kétszeresére, 26 százalékosra növelnék a forgalmi adót, és minden bevételt megadóztatnának, így a biztosítók által a viharkárok után kifizetett összegeket is.

Már októberben azonnali hatállyal megszüntették a mezőgazdasági termelők egyik legfontosabb privilégiumát, a dízelolaj kedvezményes adóját, és tonnánként 66 helyett 200 euró adót kell fizetni a mezőgazdasági gépekben felhasznált üzemanyag után is.

Az agrárszövetség azzal riogat, hogy összeomlik a görög mezőgazdasági termelés, ha minden tervezett intézkedést bevezetnek.

A bortermelők szervezete külön tüntetett amiatt, hogy a borkereskedelemre különadót vetettek ki, és emiatt a bor literenként 40 centtel drágul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.