Greenpeace: A kormány állítsa le a földárveréseket

Azért követelik ezt, mert az tönkreteszi a vidéki gazdálkodókat, és az ország vagyonát is megkárosítja.

MTI
2015. 11. 23. 13:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Greenpeace szerint az új tulajdonosok, akik valójában nem értenek a földműveléshez, csupán vegyszerekkel, nagyüzemi módszerekkel gazdálkodnak majd, így az élelmiszerellátás egészségtelen és szegényes lesz – mondta Rodics Katalin.

A kampányfelelős mindezekről egy, a Magyar Vidék felirattal ellátott koporsó mellett beszélt, amely előtt több koszorút és egy fából faragott keresztet is elhelyeztek, amelyre azt írták: Feltámadunk!

Rodics szerint Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter múlt szombati bejelentése, amely szerint egyetlen hét alatt 4,8 milliárd forintnyi állami földet értékesítettek, nem számít örömhírnek, ugyanis azt jelenti, hogy az ország vagyonát egyetlen hét alatt közel 5 milliárd forinttal megkárosították.

Hangsúlyozta: a Greenpeace szerint a földárverések folyamatát vissza kell fordítani és elsősorban a vidéki közösségeket, a családi és kisgazdaságokat kell támogatni, amelyek nem nagyüzemi, hanem ökológiai gazdálkodást folytatnak.

A magyar parasztság még hordozza azt a tudást, amivel a földeken több és jobb élelmiszert lehet termelni, mint az óriási ipari vegyszeres mezőgazdasággal – fejtette ki a kampányfelelős.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.