Kiterjesztik a netes pénztárgépek használatát

Varga szerint a taxiszolgáltatás, a wellness és a pénzváltás területén is változás jöhet.

MTI
2015. 11. 18. 16:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Mihály hozzátette: a bolthálózat száz százalékig magyar tulajdonban van, több mint harmincezer dolgozót foglalkoztat, és több mint nyolcvan százalékban magyar gyártású terméket forgalmaz. Ezzel a Coop hétszáz magyar kkv-nak biztosít megélhetést, és üzleti lehetőséget nyújt háromezer magyar beszállító partnerének – hangsúlyozta.

A miniszter megerősítette, hogy a kormány célja a magyar gazdaság nagyjából egyötödét kitevő feketegazdaság visszaszorítása. Az elmúlt években az adóhatósághoz bekötött pénztárgépek, és a közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (Ekáer) bevezetése lehetővé tette, hogy a forgalom a legális szereplőknél növekedjen. A tervek szerint a netes kasszákat kiterjesztik majd az autószervizekre, a tisztítókra, a taxiszolgáltatásra, valamint a wellness és a pénzváltás területére – közölte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.