Nem lesz sztrájk a Lufthansánál

Sikerült kidolgozni egy eljárást a konfliktus feloldására.

MTI
2015. 11. 25. 16:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A munkavállalókat képviselő szakszervezet (UFO) szerdai közleménye szerint a munkaadó álláspontja „jelentősen” módosult, és sikerült kidolgozni egy eljárást a konfliktus feloldására.

A szakszervezet és a munkaadó vitája a korai nyugdíjba menetel és az öregségi nyugdíj feltételeiről folyik. A Lufthansa légiutas-kísérői legutóbb két hete sztrájkoltak a munkaadó tervezett szigorításai miatt. Az egyhetes sztrájk több mint félmillió utast érintett, és összesen négyezer-hétszáz járatot törölt a társaság. A munkavállalók akkor jelezték: újra készek sztrájkolni, ha nem haladnak a tárgyalások.

A Lufthansa működését sorozatos munkaügyi viták terhelik. A légiutas-kísérők legutóbb 2012-ben sztrájkoltak, a pilóták 2014 áprilisa óta már tizenhárom alkalommal szüntették be a munkát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.