Nem tudni, miért vált meg bizalmasától Matolcsy

Továbbra sem lehet tudni, hogy miért vált meg egykori bizalmasától Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

MNO
2015. 11. 30. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár már november elején távozott a jegybankból Nagy Róza főigazgató, a személycseréről csak néhány napja szivárgott ki a hír. Az MNB hivatalosan azt sem árulta el, hogy a jegybankelnök egykori bizalmasa alkalmazott maradt-e, csak annyit közölt, hogy Nagy Róza mostantól négy olyan területért felelős, amely a jegybank által létrehozott alapítványokhoz, illetve azok cégeihez kötődnek.

Az Index szerint több elmélet is kering arról, miért vált meg legfőbb emberétől Matolcsy György. Belső pletykák szerint Nagy Rózának orosz kapcsolatai miatt kellett mennie, egy másik magyarázat viszont úgy szól, hogy a jegybankelnök a főigazgató helyett egyre inkább a volt alelnök, Balog Ádám véleményére alapozott, és ez vezetett végül az MNB operatív irányítását végző főigazgató lemondásához.

A portál emlékeztet: Matolcsy 2013-ban lett az MNB elnöke, Nagy Róza pedig az egyik legfontosabb pozíciót, a részben miatta létrehozott főigazgatói széket foglalhatta el, és azóta lényegében ő volt a jegybank operatív irányítója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.