Nyomoznak a veszprémi erdészetnél

Az ügynek két gyanúsítottja van.

MTI
2015. 11. 27. 10:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilap azt írta, hogy a nyomozó hatóság tájékoztatása szerint az ügynek két gyanúsítottja van. A Magyar Idők információi szerint ők a cég vezetőségében dolgoztak.

A lap emlékeztetett arra, hogy Tengerdi Győző, a Verga Zrt. volt vezérigazgatója év elején bontott szerződést közös megegyezéssel a tulajdonos Földművelésügyi Minisztériummal, miután januárban minden szakterület vezetőjét elszámoltatta, és felmerült a gyanúja annak, hogy „baj van egyes pénzügyekkel”. A vezérigazgató belső vizsgálatot rendelt el, és feljelentést tett az illetékes hatóságoknál. Lemondását azzal indokolta, hogy nem akarta kitenni magát és a munkáltatóját alaptalan vádaskodásoknak.

A Magyar Idők felidézte azt is, hogy az Állami Számvevőszék nemrég átfogó jelentést készített az erdőgazdaságokról, amelyek gazdálkodását átláthatatlannak találta, és kiderült az is: csekély bérleti díjat fizetnek hektáronként az állami földekért. A vizsgálat a társaságok mellett a tulajdonosi jogokat gyakorló állami szervek felelősségét is felvetette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.