Nyugdíjba vonul a CBA főnöke

A pozíciót január 1-jétől Lázár Vilmos tölti be.

MTI
2015. 11. 24. 15:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baldauf László, a magyar üzletlánc 75. életévében járó elnöke lemondását kedden a cég hivatalos taggyűlésén jelentette be, ahol örökös tiszteletbeli elnöknek választották meg.

A közlemény felidézi, hogy 1992-ben tíz magyar magánkereskedő teremtette meg az alapját egy kölcsönös előnyökön alapuló beszerzési társulásnak, így jött létre a száz százalékban magyar tulajdonú CBA, amelyhez egyre több független élelmiszer-kereskedő csatlakozott, és gyorsan szaporodtak a CBA-logó alatt működő élelmiszerüzletek is.

A társaság 2001-től megkezdte a határon túli terjeszkedést, öt európai ország élelmiszer-kereskedő csoportjaival lépett társulási kapcsolatra, amelynek eredményeként ma már Bulgáriában, Csehországban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában egyre több CBA-logós fémjelzett üzlet várja a vásárlókat.

A kereskedelmi lánc 2005-ben Alsónémediben mintegy harmincezer négyzetméter raktárkapacitással logisztikai és irodaközpontot hozott létre, ami lehetővé teszi, hogy markánsan tudjon megjelenni a nemzetközi piacokon, és nagy tételben tudja értékesíteni a kiváló minőségű magyar termékeket – írja közleményében a vállalat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.