Repkedő milliárdok: „Orbánéknak felelniük kell”

A paksi hitel lehívásáról várnak válaszokat.

2015. 11. 18. 12:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke szerdai sajtótájékoztatóján azokra a sajtóinformációkra hívta fel a figyelmet, amelyek szerint az összesen 10 milliárd eurós hitelkeretből az építkezés 2018-as megkezdéséig akár 310 milliárd forintot is lehívhatnak.

Szerinte az idei és a jövő évi költségvetési előirányzattal együtt összesen 451 milliárd forintot költhet el a kabinet úgy, hogy az Európai Bizottság még „parkoló pályára” is teheti a beruházást.

Utalt a Bruxinfo európai uniós ügyekkel foglalkozó hírportál értesülésére, amelyben arról számoltak be, hogy az Európai Bizottság (EB) megítélése szerint a magyar hatóságok eltértek a közbeszerzésre vonatkozó uniós szabályoktól, amikor közvetlenül, pályáztatás nélkül adtak megbízást az orosz Roszatom cégnek a paksi atomerőmű kibővítésére.

Lázár János ugyanakkor nem aggódik – legalábbis így nyilatkozott a Népszabadságnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.