Van, aki már most többet kap az új bérplafonnál

Egyes vezetők havi fizetése meghaladja az ötmillió forintot.

MNO
2015. 11. 23. 18:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén szeptemberben a honatyák felülírtak egy korábbi, 2010-es állami rendeletet, amely havi 2 millió forintban maximalizálta az állami vezetői fizetést – írja a Világgazdaság. Az új vezetői bérplafon maximuma így alakult át:

Mindemellett prémiumként az éves bérnek csak 20 százaléka adható. Ez az összeg is csak akkor utalható át, ha a cég nem veszteséges. A Világgazdaság azonban arról tájékoztat, hogy a Budapest Bank és az MKB Bank elnök-vezérigazgatója, Zolnai György és Balog Ádám már most többet keres a havi 5 milliónál, mindezt úgy, hogy a vezetői bérek 2016-ban emelkedhetnek. Mint azt a lap hozzáteszi: a plusz pénzek is magasabbak az előírtnál.

Természetesen a lap mindkét pénzintézetnél rákérdezett a fizetésekre. Előbbi üzleti titokra hivatkozva nem közölt információt, utóbbi pedig majd a 2015-ös pénzügyi év zárása után teszi közzé a vezetőkre vonatkozó adatokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.