350 ember kap munkát Tatán egy új üzemben

Itt épít vágó és húsfeldolgozó üzemet és hűtőházat a Gallfood Pulykafeldolgozó és Értékesítő Kft.

MTI
2015. 12. 09. 17:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borsos Ferencné, a Gallfood elnök-igazgatója elmondta, az ötmilliárd forintos beruházás megközelítőleg 350 embernek biztosít munkát, az új üzemben a tervek szerint 2017-ben indul el a termelés. A létesítmény alapterülete eléri a 15 ezer négyzetmétert, és Magyarország legkorszerűbb üzeme lesz.

A vállalat pulykatenyésztő telepei Győr-Moson-Sopron, Vas, illetve Komárom-Esztergom megyében működnek, ezért a társaság úgy döntött, hogy ezek közelében szeretné felépíteni új telephelyét. Michl József (Fidesz–KDNP) polgármester elmondta, egy év alatt ötszáznál több új munkahely létesült Tatán, melybe a pulykafeldolgozó új állásai még nem számítanak bele.

A Gallfood Kft. Magyarország második legnagyobb pulykafeldolgozója. Két üzemükben Kecskeméten és Pacsán évente 2,5 millió pulykát dolgoznak fel.

A társaság által közzétett beszámolók szerint árbevételük 2013-ban elérte a 15 milliárd forintot, ebből 8 milliárd exportból származott. Jelentősebb külföldi piacaik; Ausztria, Németország, Olaszország, Románia, Svájc és Szlovákia. A vállalat 2013-ban 544 dolgozót foglalkoztatott teljes munkaidőben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.