A magyarok több mint harmada él nélkülözésben

Ugyanakkor a 2009 óta tartó drasztikus csökkenés után tavalyhoz képest kicsit javultak a számok.

MNO
2015. 12. 01. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy a lap beszámol róla, a váratlan kiadások fedezete a legnagyobb probléma, de az emberek több mint fele még egy hétre sem tud nyaralni menni, és sokaknak nincs lehetőségük kétnaponta húst enni. A legfontosabb kilenc tételből négyhez tízből két ember nem jut hozzá.

Bár az idei számok javulást mutatnak, a Világgazdaság felhívja rá a figyelmet, hogy 2009 óta folyamatosan és drasztikusan romlottak az adatok. Azzal, hogy jelenleg 360 ezerrel kevesebben vannak kitéve a társadalmi kirekesztés vagy szegénység kockázatának, mint egy évvel ezelőtt, a szám még így is 2 millió 740 ezer, ami a teljes népesség 28,2 százaléka.

A jövedelmi eltérések kapcsán a lap azt írja, nem volt javulás az utóbbi években, sőt 2009 óta jelentősen nőttek a különbségek, és a növekedés csak tavaly állt meg, jóval a gazdasági válság után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.