A svédek készek fokozni együttműködésüket Iránnal

Már csak a Teheránnal szembeni szankciók eltörlésére várnak.

MTI
2015. 12. 06. 20:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hszinhua kínai hírügynökség iráni sajtójelentésre hivatkozó beszámolója szerint az iráni miniszter a svéd politikussal folytatott megbeszélése után elmondta, a két ország együttműködése számos gazdasági területre terjedhet ki. A svéd vállalatok a múltban olajipari gépeket és berendezéseket szállítottak Iránnak, és a szankciók feloldása után ezeket akár gyárthatják is iráni partnerekkel együttműködve – tette hozzá.

Irán óriási lehetőségeket tartogat a svéd vállalatok számára, különös tekintettel a nagyrészt fiatalokból álló 80 milliós lakosságára. A svéd vállalatok körében nagy az érdeklődés az iráni piac iránt – mondta Mikael Damberg.

Az iráni olajipari minisztérium november végén mutatta be a potenciális befektetőknek az új „Iran Petroleum Contract” közös vállalati együttműködési modellt, amelytől a közvetlen külföldi fejlesztési beruházások növekedését várják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.