A szépségiparban dolgozók megússzák az online kasszát

Az adóhatóság ugyanakkor rendszeresen ellenőrzi az ágazatot.

MTI
2015. 12. 30. 7:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fodrászok, a kozmetikusok és a szépségipari ágazat más, kisebb szereplői számára túl nagy terhet jelentene az online pénztárgépek alkalmazása, a nagyobb szalonokban viszont már működnek az adóhivatalhoz bekötött pénztárgépek – szólnak a szakmai magyarázatok.

Az adóhatóság ugyanakkor rendszeresen ellenőrzi az ágazatot, tavaly félezer vizsgálatot végeztek. A lap Kis Péter Andrástól, a NAV szóvivőjétől úgy értesült, hogy negyvenmillió forintnyi adóhiányt fedeztek fel a revizorok, és 36 millió forint büntetést róttak ki. Idén novemberig szintén mintegy 450 eljárás zajlott le, ennek során 32 millió forint adóhátralékot tártak fel az ellenőrök, a büntetések összege pedig megközelítőleg 60 millió forintra rúgott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.