A Winterkornt váltó Müller lett az Audi új vezére

A német autóipari óriás zászlóshajójának számító márka egyúttal új fejlesztési főnököt is kapott.

MTI
2015. 12. 04. 6:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Müller, aki szeptember végén, a dízelmotorok emissziós értékét manipuláló szoftverek miatt kipattant botrány kellős közepén került a tizenkét márkát tömörítő autóipari csoport élére, „visszatér az Audi AG felügyelőtanácsába, és azonnali hatállyal átveszi az elnöki posztját” – közölte a VW prémiumautókat gyártó leányvállalata.

Müller Martin Winterkorn helyét foglalta el, akinek november közepén kellett távoznia erről a posztról, néhány héttel azután, hogy a konszern elnöki székéből is fel kellett állnia.

Az Audi közleménye szerint közös megegyezéssel távozott a cég fejlesztési igazgatója, Ulrich Hackenberg is, akit Stefan Knirsch vált ebben a funkcióban. Hackenberget két hónapja függesztették fel állásából, két másik vezetővel együtt, akiknek közük volt a botrány középpontjába került EA189-es kódjelű V6-os dízelmotorok fejlesztéséhez.

Az Egyesült Államokban kipattant botrány miatt a Volkswagennek több millió autót kell visszahívnia. Európa legnagyobb autógyártója már megkapta a német szövetségi közúti közlekedési hatóság (KBA) engedélyét arra, hogy kijavítsa az érintett motorok több mint kilencven százalékát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.