Az UniCredit lett az év bankja

A külső kihívások ellenére is szépen növekedtek 2014-ben.

MTI
2015. 12. 03. 17:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A folyóirat idén 152 országban osztotta ki a legjobb banknak járó díjat, amelyet szerdán adtak át Londonban.

Patai Mihály, az UniCredit Bank Hungary elnök-vezérigazgatója a magazin honlapján olvasható tájékoztatás szerint elmondta: a legnagyobb kihívás a lakáscélú devizahitelek forintosítása és a hitelesek törvény által előírt kompenzációja volt mind logisztikai, mind pénzügyi szempontból, mindez az UniCreditnek 107 millió euróba került. További nehézséget okozott az alacsony szintű kamatkörnyezet és a „kormány és a bankszektor közötti feszült viszony”, amely vélekedése szerint a következő években is folyamatos kihívást fog jelenteni.

Mindezek ellenére az UniCredit Bank Hungary tavaly 16 milliárd forintra növelte adózott nyereségét az egy évvel korábbi 6,5 milliárdról, valamint jelentősen csökkentette költségeit, és a nem teljesítő hitelek arányát 1,3 százalékponttal, 16,7 százalékra mérsékelte.

Az UniCredit tavaly a hatodikról a harmadik legnagyobb magyarországi bankká növekedett mérlegfőösszeg alapján, amely 2235,7 milliárd forintot tett ki – olvasható a magazin honlapján megjelent cikkben.

Az UniCreditnek az esemény kapcsán kiadott sajtóközleménye szerint a The Banker kutatócsoportja minden ország esetében összeállítja a meghatározó bankok listáját, és felkéri őket, hogy vegyenek részt a díjakért folyó versenyben. Ehhez minden banknak nevezést kell benyújtania, amelyben szerepelniük kell aktuális pénzügyi adatainak, és részletesen válaszolniuk kell a működéssel, technológiával, innovációval és a marketingtervekkel kapcsolatos kérdésekre is – írják. Az elbírálást egy szerkesztőbizottság végzi a benyújtott nevezések, a The Banker’s Top 1000 lista és a magazin szerkesztőinek személyes piacismerete alapján – olvasható az UniCredit tájékoztatásában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.