Csaknem 100 milliárddal nőtt a lakossági állampapír-állomány

Ezzel a forintban kibocsátott lakossági állampapírok teljes mennyisége csaknem 3337 milliárd forintot tesz ki.

MTI
2015. 12. 09. 16:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kamatozó Kincstárjegyből novemberben az idei év második legnagyobb értékesítése történt, csaknem 118 milliárd forint értékben jegyeztek a kisbefektetők az állampapírból. Az év eddig eltelt időszakában ezek a befektetések tették ki a teljes lakossági állampapír-forgalom 68 százalékát.

A Féléves Kincstárjegyet november közepe óta a kincstár mellett több bank is forgalmazza. Ennek eredményeként az eddigiekhez képest kiemelkedő, 14,6 milliárd forint összegben értékesítettek belőle.

A Prémium Magyar Államkötvény állománya lejárat miatt 38,6 milliárd forinttal csökkent novemberben. A múlt hónap végén 700,8 milliárd forint volt az államkötvény állománya, ami 26 százalékos növekedés a tavaly év végéhez képest.

A Bónusz Magyar Államkötvény az elsődleges állampapírpiacon kialakult alacsony hozamkörnyezet miatt továbbra is kevésbé keresett: csupán egymilliárd forinttal, 450,6 milliárd forintra növekedett az állománya az év tizenegyedik hónapjában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.