Elküldik a dolgozók felét a Vértesi Erőműnél

Ez még csak a kezdet: ha tavasszal sem változik a jogi környezet, augusztusban is elbocsátások jöhetnek.

MNO
2015. 12. 28. 7:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő év elején befejezi az áramtermelést az állami Vértesi Erőmű; emiatt a jelenlegi dolgozók közel felét, több mint kétszáz főt elbocsátanak januárban – erősítették meg a céghez közel álló források a Népszabadságnak.

Mint írják, az évtizedek óta komoly anyagi gondokkal küzdő – csak az elmúlt évtizedben több mint százmilliárd forint adófizetői és áramfogyasztói támogatáshoz jutó – állami társaságnál még idén is a feltámadást tervezték, elsősorban hulladéktüzelésre alapozva, ám a vezetőség néhány hónapja a megtérülést biztosító törvények hiányára hivatkozva visszavonulót fújt.

A lap értesülései szerint ugyanakkor a cégnél továbbra is bíznak abban, hogy tavasszal megszülethetnek az újraindítást lehetővé tévő jogszabályok, ám ha akkor sem történik érdemi előrelépés, augusztustól további több száz embert érintő létszámleépítéssel néhány tucatra csökken a teljes létszám.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője és köznevelésért felelős államtitkár a lapnak hangsúlyozta: a leépítés folyamata az érdekeltekkel, így a szakszervezetekkel is egyeztetve, nyugodt körülmények között zajlik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.