Fazekas: Földet vásárol az állam a földek árából

Árveréseken 4800 parcella talált gazdára, a szerződéskötések folyamatban vannak.

MTI
2015. 12. 16. 9:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatályos jogszabályok és a kormányrendelet is tartalmazza, hogy az állami vagyon gyarapítására kell fordítani a földeladásból származó bevételt – mondta Fazekas Sándor. Hozzátette: eddig mintegy 130 milliárd forint bevétele származott az államnak az árverésekből, a programot folytatják. Hangsúlyozta, a föld vagyon, nemzeti kincs, akkor is, ha a gazdák tulajdonában van.

A tárcavezető kitért arra, hogy a program sikeres, eddig mintegy tízezer gazdálkodó tudott 100 ezer hektár földet venni. Árveréseken 4800 parcella talált gazdára, a szerződéskötések folyamatban vannak.

Reményét fejezte ki, hogy a továbbiakban is lesz érdeklődés a döntően 10-20 hektáros parcellák iránt. Fazekas Sándor szerint az árverések rendszere átlátható, a törvényben rögzítettek szerint a helyben lakó gazdálkodók vehetnek részt rajta, mindet adat nyilvános.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.