Felcsútnál 98 millióból terveznek bringautat

A balatoni bicikliúttal párhuzamosan épülhet egy bicikliút, amely Felcsútot is érintheti.

MNO
2015. 12. 10. 3:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bicske–Felcsút–Alcsútdoboz–Vértesacsa–Lovasberény–Vereb–Pázmánd – ez az útvonala annak a bicikliútnak, amelynek tervezését a Közbeszerzési Értesítő szerint a Fehérvári és Fekete Kft. nyerte el – írja a HVG.hu. A projekthez tartozik még Nadap, Kápolnásnyék és Pákozd bringaúthálózatba történő bekötése is.

Korábban már bejelentették, hogy lesz Budapestről a Balatonra tartó bringaút, amellyel kapcsolatban július végén az is kiderült, milyen útvonalon halad majd. Ám ez az útvonal nem az az útvonal, amelyről korábban szó volt, az ugyanis Budapest–Budaörs–Törökbálint–Biatorbágy–Etyek–Gyúró–Tordas–Kajászó útvonalon érte volna el Pázmándot.

A fentiek alapján a HVG.hu azt a kérdést tette fel a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnak, hogy a Felcsútot érintő útvonal a Balatonra vezető bringaút része-e, vagy sem. Ha ugyanis nem, akkor egymással párhuzamosan, kb. 15-30 kilométer távolságra két költséges bicikliút is húzódna.

A portál szerint a felcsúti bringaút tervezése 98 millió forintba kerül, a feladatot pedig a veszprémi Fehérvári és Fekete Kft. végzi majd. Ebben a tekintetben a társaság nem tapasztalatlan, korábban egy veszprémi és egy XII. kerületi projektben is részt vett. „A cégbírósági adatok szerint a Fekete Tamás és Fehérvári Zsuzsanna tulajdonában álló társaság tavalyi árbevétele 171 millió forint volt, ehhez képest adózott nyeresége nagyon vaskos, 57 millió forintra rúgott” – írja a HVG.hu.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.