Furcsán távozott a jegybank főosztályvezetője

Állítólag amiatt tették ki, mert nem jelzett előre elég kedvező növekedést.

MNO
2015. 12. 23. 15:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közgazdasági elemzési főosztály vezetőjének elemzései nem jeleztek előre elég jó növekedést, ezért voltak elégedetlenek vele – írta az Index jegybanki belső informátorokra hivatkozva. Az eset nagy port kavart, múlt pénteken állománygyűlést is tartottak miatta az MNB-ben.

Az intézmény azt közölte a portállal, hogy Nagy Márton alelnök kezdeményezte Pellényi eltávolítását, de nem a jegybanki előrejelzések, hanem „egyéb működésbeli és szakmai indokok miatt”. Pellényit is megkeresték, de ő nem nyilatkozott.

Az Index nemzeti banki forrása szerint nyílt titok, hogy Nagy Márton alelnök azt ígérte a főosztályvezetőnek, hogy segít neki hasonló munkát találni az államigazgatásban, azaz „kidobják az ajtón, az elnök úr örül, aztán majd visszaengedik az ablakon”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.