Határidő előtt elkészült a bérszámfejtés

Az érintett intézmények valamennyi munkavállalója időben megkaphatja illetményét.

MTI
2015. 12. 23. 16:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a 2015. december havi illetményszámfejtés zárása előrehozottan, kivételesen nem a hónap utolsó munkanapján, hanem december 20-án megtörtént, tekintettel a 2007–2013 programozási időszak zárásához kapcsolódó teendőkre.

A fizetési jegyzékek az érintett intézmények valamennyi munkavállalója részére elkészültek, a főszámfejtést követően előálltak az utalási állományok – közölték.

A munkabér kifizetését, az előző évekhez hasonlóan, az intézmények indítják saját hatáskörükben a bankszámlájukról.

Az érintetteknek valamennyi intézményben – a jogszabályokban foglaltak szerint – a közszolgálati jogviszonnyal rendelkezők esetében, valamint a rendvédelmi szerveknél a hónap 5. napjáig, a közalkalmazottak és a munka törvénykönyve hatálya alá tartozó foglalkoztatottak esetében pedig a hónap 10. napjáig kell megkapniuk munkabérüket – áll a közleményben.

Mint megírtuk, az átállás nem volt problémamentes: információink szerint 2014 novemberében szinte azonos hibákkal folyt a tesztüzemelés, mint amelyeket az idei éles üzemelés során feltártak. Értesüléseinkkel kapcsolatban a MÁK korábban azt írta: az állításokat visszautasítják, az új országos kiterjesztésű központosított illetmény-számfejtési rendszer (kira) bevezetése az elfogadott ütemterv szerint halad.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.