Határidőn belül kiadhatják a paksi iratokat

Az Energiaklub másodfokon is nyert az ezzel kapcsolatos perben.

MTI
2015. 12. 08. 21:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vagyonkezelő ezt kedden közölte az MTI megkeresésére annak kapcsán, hogy az Energiaklub másodfokon is nyert abban a perben, amelyet az MVM Paks II. Zrt. megvásárlásáról szóló szerződés nyilvánosságra hozásáért indított.

Az MNV tájékoztatása szerint a másodfokú ítéletet december 3-án kézbesítették, a társaság tizenöt napon belül teljesíti az adatok kiadását.

Az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ Egyesület múlt csütörtökön közölte, hogy másodfokon is pert nyertek az MNV Zrt.-vel szemben, a jogerős ítélet szerint nyilvánosságra kell hozni a Paks II. felvásárlásáról szóló szerződést.

Az Energiaklub felidézte, az új paksi atomerőmű építésére létrehozott MVM Paks II. Zrt.-t tavaly novemberben vásárolta meg az állam nevében a vagyonkezelő az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-től. A tulajdonosi jogokat 2014. november 15-étől 2026. december 31-éig a Miniszterelnökség gyakorolja. Az Energiaklub idén januárban kérte a vagyonkezelőt, hogy küldje el az adásvételi szerződést. A szervezet arra volt kíváncsi, hogy milyen feltételekkel került közvetlen állami tulajdonba a paksi projektcég.

Az MNV arra hivatkozva utasította el az adatigénylést, hogy a szerződés üzleti titkokat tartalmaz – közölte az egyesület, hozzátéve, hogy az adatigénylés elutasítása után fordultak bírósághoz.

Márciusban született az elsőfokú ítélet, amely szintén a szerződés kiadása mellett döntött – emlékeztetett az Energiaklub.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.