Hidegen hagyták a gazdálkodókat Lázár nagybátyjának földjei

Nyolc földdarabot vert dobra a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt., de csak kettő kelt el, kikiáltási áron.

MNO
2015. 12. 13. 17:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál beszámolója szerint a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. bérelt földjeinek szegedi aukcióján csak egy személy jelent meg, egy ügyvéd, aki a meghirdetett nyolc földdarabból csak kettőre licitált, és – ellenfél híján – elvitte azokat kikiáltási áron. A HVG.hu megpróbálta megtudni az ügyvédtől, hogy kit képvisel, de az nem árulta el.

A megvásárolt két földdarabon szorgalmi utak vezetnek, találhatók rajta villamosvezetékek és berendezések is, tehát a megbízó olyan stratégiailag fontos területekre csapott le, amely nélkül a körülötte levő szántók nem működtethetők – írják.

Ahogy a HVG.hu felhívja rá a figyelmet, a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. lényegében az összes földet megnyerte az állami földpályázatokon, amelyeket az azt megelőző 20 évben is béreltek. A szegedi aukcióval egy időben Hódmezővásárhelyen is árverés zajlott, ott a Hód-Mezőgazda Zrt. földjei kerültek kalapács alá, nagyobb sikerrel, mint Szegeden. A Hód-Mezőgazda Zrt., noha 90 körüli részletre pályázott, egyet sem nyert, a jelenlegi szerződéseik 2017-ig érvényesek – olvasható a cikkben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.