Ismét kétszámjegyű volt az ipari termelés növekedése

A mezőgazdasági termelői árak szintén nőttek.

MTI
2015. 12. 14. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén harmadszor nőtt 10 százaléknál nagyobb ütemben az ipari termelés: márciusban 11,4, júniusban 10,9 százalékos volt a bővülés – erősítette meg a december 8-i előzetes adatokat hétfőn kiadott második becslésével a KSH.

A feldolgozóipar termelése októberben 10,5 százalékkal nőtt éves összehasonlításban. Az ipari termékek exportvolumene 14,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ezen belül a járműgyártás kivitele 24,3 százalékkal nőtt. A belföldi eladások 5,2, a feldolgozóipar belföldi értékesítési volumene 7,1 százalékkal nőtt éves összehasonlításban.

Az év első tíz hónapjában a mezőgazdasági termelői árak 2,3 százalékkal mérséklődtek, ezen belül a növényi termékek árai 2,0 százalékkal emelkedtek, az élő állatok és állati termékek árai 8,8 százalékkal csökkentek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.