Kedden utalják Görögországnak az utolsó részletet

A bankok feltőkésítését célzó összes pénz 5,5 milliárd euróra rúg.

MTI
2015. 12. 07. 22:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jeroen Dijsselbloem azt mondta, hogy „a négy legnagyobb görög bank feltőkésítése a terveknek megfelelően a végéhez közeledik, az utolsó részletét kedden folyósítják” az Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) forrásaiból.

Az Európai Unió, az Európai Központi Bank (EKB) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) idén nyáron hagyta jóvá a 2010 óta már harmadik, ezúttal 86 milliárd eurós mentőcsomagot a csőd fenyegette Görögország számára. A mentőcsomagból eredetileg 25 milliárd euró szolgálta volna a görög bankok feltőkésítését. Később a várható szükségletet 10 milliárd euróra korrigálták, hétfőn pedig azt mondta az Eurócsoport elnöke, hogy „a teljes procedúra 5,5 milliárd euróba került”.

Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági ügyekben illetékes biztosa szerint idén stabilizálódik a görög bruttó hazai termék, jövőre pedig már 0,7 százalékkal nő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.