Kevesebbet fizetnek az átvett áramért

A megújuló energiaforrásból vagy hulladékból nyert energia ára amiatt csökken, mert a fogyasztóiár-indexek is csökkentek.

MTI
2015. 12. 09. 11:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatal felhívta a figyelmet, hogy közzétette a 2016. évre vonatkozó aktualizált kötelező átvételi árakat. A közlemény szerint a megújuló energiaforrásból vagy hulladékból nyert energiával termelt áram átvételi árának megállapításakor a MEKH az előírásoknak megfelelően a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett havi fogyasztóiár-indexek átlagát vette figyelembe.

A villamos energia kötelező átvételéről és átvételi áráról szóló kormányrendelet előírja, hogy a hivatal a kötelező átvételi bázisárakat a meghatározott módon aktualizálja és a tárgyévre kötelező átvételi árakat a honlapján közzétegye.

A 2016. évre vonatkozó kötelező átvételi árak kiszámítása során a KSH által a 2015. év január–november hónapjaira közzétett, az előző év azonos hónapjaihoz viszonyított havi fogyasztóiár-indexek átlagát vette figyelembe a MEKH – közölték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.