Leállította a bíróság a mezőhegyesi árveréseket

Az árverések kedden kezdődtek, három parcellára már sikeresen licitáltak.

Tóth László Levente
2015. 12. 09. 12:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. által bérelt 8000 hektár állami földre kötött haszonbérleti szerződés 2017-ben lejár, 2017-től új haszonbérlőkkel kötött a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) haszonbérleti szerződést, 2037-ig. Csakhogy az agrárcég mind a 27 érintett új haszonbérlőt perbe vonta, a per jelenleg is folyamatban van.

Utóbb a társaság által még használt, de 2017-től már újabb haszonbérlőknek adott állami földeket is kijelölték az árverésekre. A társaság erre ismét a Fővárosi Törvényszékhez fordult újabb beadvánnyal, amelyben kérte, hogy a jogvita jogerős elbírálásáig tiltsa el az NFA-t a kitűzött árverések lebonyolításától. A Fővárosi Törvényszék – helyt adva a felperes igényének – ma megtiltotta az NFA-nak a vonatkozó földek kapcsán a földárverések lebonyolítását.

A mezőhegyesi földekre az árverések tegnap kezdődtek, tegnap és ma összesen három parcellára már sikeresen licitáltak, azaz ezek esetében elméletileg már megvan az új tulajdonos. Az azonban a fejlemények tükrében egyáltalán nem biztos, hogy őket tulajdonosként a földhivatal bejegyzi-e valaha.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.