Megbírságolták az Erstét és a Porsche Bankot

Néhány fogyasztóvédelmi szabályt nem igazán sikerült betartaniuk.

MTI
2015. 12. 28. 15:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét határozat végén októberi dátum szerepel, de a felügyelet csak most tette közzé őket.

A Porsche Bank Hungary Zrt.-t három szabály megszegéséért összesen 2,5 millió forintra bírságolta a felügyelet. 1 millió forint bírság járt azért, mert a bank a fogyasztónak nyújtott hitelre vonatkozó kereskedelmi kommunikációjában a teljeshiteldíj-mutatót (thm) nem a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően tüntette fel. Ugyanennyi volt a bírság az előtörlesztési díj felszámításával kapcsolatos szabályok megszegése miatt is. A panaszok megválaszolására előírt jogszabályi határidő túllépéséért 500 ezer forint bírságot szabott ki az MNB a Porsche Bankra.

Az Erste Bank Hungary Zrt.-t két szabályszegésért 4,5 millió forintra bírságolt a felügyelet. Az előtörlesztési díj felszámításával kapcsolatos kötelezettség megszegéséért 3,5 millió, a fogyasztóknak nyújtott hitelre vonatkozó kereskedelmi kommunikációjában a thm érték jogszabályi rendelkezéseknek nem megfelelő feltüntetése miatt 1 millió forint lett a bírság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.