Minden uniós forrást elkölt a NIF

Az idei évre tervezett projekteket pedig mind befejezik a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő vezetője szerint.

MTI
2015. 12. 10. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap csütörtöki számában megjelent interjúban a vezérigazgató azt mondta, hogy nyolc kivitelezés átadása van még hátra karácsonyig. Jelezte, hogy december 31-ig lehet az előző költségvetési ciklus terhére beruházást finanszírozni, jelenleg több mint 150 támogatási szerződés van nyitva, a kifizetéseket év végéig végrehajtják, és a szerződéseket februárban lezárják.

Elmondása szerint a Közlekedési operatív programban nagyságrendileg 2000 milliárd forintos forrás állt rendelkezésre, ebből mintegy 1400 milliárdos összegben a NIF volt a kedvezményezett. Ezek között a projektek között említette az M43-as autópálya megépítését, az M3-as autópálya két szakaszának építését és a Kelenföld–Székesfehérvár, valamint a dél-balatoni vasútvonal korszerűsítését.

A 2014–2020-as költségvetési ciklus forrásainak felhasználásáról Nagy Róbert azt mondta, hogy október végéig csaknem 300 milliárd forint értékben írtak ki közbeszerzési eljárásokat, ezekben március végéig kell eredményt hirdetni. Összegszerűen ezek fele út-, másik fele vasútfejlesztési projekt, de darabszámra több az útfejlesztés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.