Naponta kap jelentéseket Lázár János

Folytatni kell a földárveréseket január–februárban is, ha arra van igény – mondta a miniszter.

MTI
2015. 12. 15. 10:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miniszteri meghallgatásán Lázár János elmondta, hogy a teljes helyi nyilvánosság mellett zajló földárverésekről napi jelentést kap. Hangsúlyozta, hogy az uniós előírásoknak megfelelő legitim rendszer ellenőrizhető.

Közölte, hétfő estig mintegy 95 ezer hektárt értékesítettek a Földet a gazdáknak programban, amit várakozásokon felüli aránynak nevezett; ebből 130 milliárd forint bevétele keletkezett az államnak.

Az ellenzéki kritikákra reagálva közölte: mindössze 725 hektárra jelentkezett 10 olyan „külföldi” vevő, aki Magyarországon gazdálkodó kettős állampolgár.

Az ellenzéki felvetésekre reagálva azt is jelezte: nyitottak arra, hogy a nem értékesített állami földeket önkormányzatok részére átadják szociális értékesítésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.