Nőtt a kiskereskedelmi forgalom

A kiskereskedelmi forgalom volumene éves összevetésben 4,1 százalékkal nőtt októberben.

MTI
2015. 12. 18. 9:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hónap elején publikált első becslés szerint októberben 4,0 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az egy évvel korábbihoz képest, a naptárhatástól megtisztított adat pedig 4,5 százalékos növekedést mutatott.

A részletes adatok szerint az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,1 százalékos növekedést mértek, míg az első becslésben még 2,0 százalékos volt a növekedés. A nem élelmiszer-kiskereskedelemben 7,8 helyett 8,0, az üzemanyag-kiskereskedelemben változatlanul 3,4 százalékkal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. Az év első tíz hónapjában a forgalom volumene – a naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 5,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.