Októberben emelkedtek a keresetek

Az októberi keresetnövekedésre hatással volt a fegyveres testületek illetményemelése.

MTI
2015. 12. 18. 8:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel októberben az éves infláció 0,1 százalékos volt, a keresetek emelkedésével csaknem megegyező volt a reálkeresetek emelkedése is. A vállalakozásoknál 3,9 százalékos keresetnövekedést mért a statisztika, amelyből a rendszeres jövedelmek 3,6 százalékkal, a prémiumok és más egyszeri rendkívüli juttatások növekedése 9,3 százalékos volt.

A költségvetési intézményeknél – szintén a közfoglalkoztatottak nélkül számolva, beleértve a nem rendszeres kifizetések 29,4 százalékos emelkedését is – 10,7 százalékkal nőttek a keresetek. Az októberi keresetnövekedésre hatással volt a fegyveres testületek illetményemelése és a szociális területen dolgozók részére kifizetett kiegészítő pótlék.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.