Pénzt kap az Ericsson az eladott iPhone-ok után

Szűk egyéves szabadalmi jogvita után megállapodott az Apple és az Ericsson – írja a Techcrunch.

MD
2015. 12. 21. 14:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ericsson még februárban több joghatóságnál keresetet nyújtott be az Apple ellen szabadalmi jogsértés miatt. A svéd vállalat állítása szerint az amerikai mamut 41 esetben sértette meg a szabadalmi jogot, főleg a mobil távközlési és adatátviteli technológiák terén.

Olybá tűnik, hogy az Ericsson vádja igaznak bizonyult, ugyanis a Techcruch beszámolója szerint a két cég megegyezett egymással. Az Apple egy nagyobb összeget utal az Ericssonnak 2015-re, valamint a következő hét évben az iPhone- és iPad-eladások utáni bevételek egy töredékét is a svéd vállalat kapja jogdíj gyanánt. Cserébe az Ericsson visszavonta a vádakat az Apple-lel szemben.

Az Ericsson több mint 35 ezer szabadalommal rendelkezik, ezeket a többi mobiltelefon-gyártó licenceli tőlük. A cég ebből befolyó bevétele 2015-ben 1,5-1,6 milliárd dollár körül mozog (nagyjából 450 milliárd forint).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.