Pénzügyi válság az MTA-nál, létszámcsökkentés lesz

Új pénzügyi átvilágítás indul, amely a hiány felhalmozódásának okait szeretné kideríteni.

MTI
2015. 12. 23. 9:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az akadémia honlapján megjelentekre hivatkozva azt írja a lap: a témában tartott kutatói fórumon Lovász László, az MTA elnöke azt mondta, hogy nyár óta érkeztek jelzések a pénzügyi problémákról, ezért szakértői csoportot bíztak meg a pénzügyi helyzet kivizsgálására. Az elkészült beszámoló alapján az akadémia vezetői úgy döntöttek, hogy egy 2015 végén lejáró százmillió forintos visszatérítendő támogatást átütemeznek, és további mintegy 150 milliót adnak a központnak az idei likviditási problémák kezelésére. Jövőre pedig szakmai átvilágítás után létszámcsökkentés lesz. Emellett új pénzügyi átvilágítás is indul, amely a hiány felhalmozódásának okait szeretné kideríteni. Lovász László úgy vélte, a 800 millió forintos hiányból a központi intézkedések 400-500 milliónyit képesek kezelni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.