Rákapcsol a posta az ünnepek idejére

A társaság növelte kapacitását, és felkészült az év végi ünnepekhez kapcsolódó forgalom emelkedésére.

MTI
2015. 12. 11. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatásuk szerint a karácsonyi időszakban vannak olyan napok, amikor a felvett csomagok darabszáma meghaladja a 100 ezret, ugyanakkor a levélforgalom nem jelentős. A Magyar Posta hangsúlyozta: az e-kereskedelem bővülésével a belföldi futár-, expressz és csomagszolgáltatások (CEP) piaca évente 10 százalékot meghaladó mértékben növekszik, a forgalom negyede az év utolsó két hónapjára koncentrálódik. A tervezett forgalom alapján lekötött logisztikai kapacitásoknak köszönhetően a küldemények feldolgozása, kézbesítése normál rendben zajlik, nincs fennakadás. A karácsonyig hátralévő időszakban a zökkenőmentes szolgáltatás érdekében a nagyobb internetes áruházi partnerekkel egyeztetik és tervezik a várható csomagforgalmat, ez alapján határozzák meg logisztikai kapacitásokat – tájékoztatott a társaság.

A kézbesítési időgaranciák biztosítása érdekében, ahol szükséges, ott december 12-én és december 19-én szombaton is kézbesítik a csomagokat, továbbá a december 23-án „szombati kézbesítés” többletszolgáltatással feladott, egy munkanapos csomagok kézbesítését december 24-én is megkísérlik a kijelölt településeken. A Magyar Posta közölte, hogy a karácsonyi időszakban a csomagátvételi pontokra és csomagautomatákra szombati napokon is kiszállítják a csomagokat, lehetővé téve hétvégi átvételüket, a webáruházakban vásárolt termékek átvételét a megrendelés napján biztosítják a csomagautomatákon keresztül.

Tavaly minden eddigi rekordot megdöntve, 13,5 millió belföldi csomagot szállított a Magyar Posta, ami 15 százalékos növekedés a 2013-as volumenhez képest. Az idén a társaság arra számít, hogy új rekord születik, az előzetes várakozások alapján 15 millió csomaggal kalkulál a posta. A nemzetközi forgalomban a Magyar Posta által kezelt csomag és árutartalmú regisztrált levél – amely ugyancsak kedvelt továbbítási forma – együttes mennyisége idén megközelíti az 5 milliót. A posta adatai szerint a csomagok zömét még mindig a belföldi internetes rendelések adják, de intenzíven emelkedik a külföldi rendelés forgalma is.
A csomagforgalom dinamikus növekedésével szemben a levélforgalom évek óta csökken az elektronizáció terjedése miatt, a Magyar Posta 2014-ben csaknem 700 millió levelet kezelt, ez a szám 2015-ben pár százalékkal várhatóan tovább csökken – közölte a társaság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.