Szijjártó volt államtitkára akár a kormánynak is bérbe adná gépét

A 230 millió forintért megvásárolt repülő 10 éve nem volt levegőben.

MNO
2015. 12. 01. 9:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság pénzügyi befektetőinek képviselője, Boris Mihály a lapnak elmondta, terveik szerint az ötven személyes Bombardier CRJ–200-ast cégek vagy sportegyesületek is kibérelhetik majd, de semmilyen felhasználási módtól sem zárkóznak el, így akár kormányutakra is bérbe adhatják a gépet, de kormányzati repüléseket érintő közbeszerzéseken is indulhatnak.

A szóban forgó jármű – melynek vételárát a cég már átutalta a Malév felszámolójának – ugyanakkor tíz éve nem emelkedett levegőbe, jelenleg a műszaki átvilágítás zajlik, de nem tudni, mennyibe kerül majd, hogy biztonságos üzemre alkalmassá tegyék a gépet.

Boris a Népszabadságnak elmondta, nem kizárt, hogy hitelt vesznek fel, ugyanakkor nem kommentálta a lap azon felvetését, hogy esetleg a KKM felügyelete alá tartozó Eximbankhoz folyamodnának kölcsönért. Az újság ezzel összefüggésben rávilágít, hogy az Eximbank felügyelőbizottságának tagjai között a Sectum Air ügyvezetője, Kohut Balázs exállamtitkár neve is fellelhető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.