Szűk hárommilliárddal többet kaphatnak a tejtermelők

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2016. június 30-ig intézkedik az összeg kifizetéséről.

MTI
2015. 12. 24. 21:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendelet szerinti hozzájárulásra az a tejtermelő jogosult, aki a 2014–2015-ös kvótaévben beszállítási, illetve közvetlen értékesítési tejkvótával rendelkezett. A támogatás mértékét a tejtermelő saját gazdaságában – a 2014–2015-ös kvótaévben – megtermelt és ténylegesen értékesített tej mennyisége alapján állapítják meg.

A támogatás alapját képező tejmennyiség kvótatípusonként külön-külön kerül elszámolásra. Felvásárlónak történt beszállítás esetén az alkalmazott zsírkorrekció utáni érték, közvetlen értékesítés esetén az értékesített folyadéktej és az értékesített tejtermékek folyadéktejre átszámított egyenértékének összesített mennyisége vehető figyelembe.

A támogatási kérelem nyomtatványát a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2016. január 31-éig megküldi a tejtermelő részére, a hivatal döntést hoz, és 2016. június 30-ig intézkedik a támogatási összeg kifizetéséről.

A kérelmezőnek ugyanakkor rendelkeznie kell az igényelt támogatás alapját képező tej mennyiségének megállapítására alkalmas pénzforgalmi bizonylatokkal vagy nyilvántartással.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.