Újabb nagybankot bírságolt meg az MNB

Jogsértő módon bevezetett új könyvelési díj miatt a K&H-nak 20 millió forintot kell fizetnie.

MTI
2015. 12. 30. 18:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MNB továbbá megtiltotta a K&H Bank számára az új könyvelési díjjal kapcsolatos jogsértő magatartás folytatását, és kötelezte a hitelintézetet, hogy 2016. január 15-ig számoljon be a jegybanknak a megtett intézkedésekről – tették hozzá.

Kiemelték: a jegybank ügyfélbejelentés alapján lefolytatott vizsgálata állapította meg a K&H Bank által elkövetett jogsértést.

Hangsúlyozták: a hitelintézeti törvény szerint az ügyfelekkel korábban kötött szerződések nem módosíthatók egyoldalúan új díj vagy költség bevezetésével. Ennek a jogszabályi korlátozásnak pont az a célja, hogy a fogyasztói, illetve a vállalati ügyfelek a szerződéskötés előtt teljes körűen megismerhessék a pénzügyi szolgáltatással járó költségeket és azok megváltoztathatóságának szabályait.

Új díj bevezetésének lehetősége az ügyfelek érdekeinek sérelmére indokolatlanul nagy rendelkezési szabadságot biztosítana a pénzügyi intézmény számára – írták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.