Visszafoghatja beruházásait az Audi

A Volkswagen a botrány miatt extra büntetésekre és kiadásokra számít.

MTI
2015. 12. 28. 18:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Audi egy évvel ezelőtti tervei szerint 2015 és 2019 között évente átlagosan 3,4 milliárd eurót akart beruházásokra költeni, de 2016-ban valószínűleg nem éri el ezt a számot.

„A cég nem fog a jövő kárára spórolni, de minden befektetést alaposan megvizsgál” – nyilatkozta Axel Strotbek pénzügyi igazgató. Az Audi továbbra is befektet új modellek és technológiák gyártásába, de a tervek szerint elhalasztják egy légellenállási és akusztikai tesztelőközpont építését.

A cég 2014-ben nagyjából 2,98 milliárd eurót költött befektetésekre, a 2015-ös befektetéseiről pedig 2016 márciusában lesznek elérhetők adatok.

Az Audi tulajdonosa a Volkswagen-konszern, amely már novemberben bejelentette, hogy visszafogja beruházásait a dízelbotrány következményeként várható büntetések és kiadások miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.