505 hektár földet szereztek Lázár rokonai Csongrádban

A Blikk szerint a miniszter famíliája 753 millióért tett szert a földekre.

MNO
2016. 01. 25. 9:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bulvárlap korábban beszámolt róla, hogy Lázár édesapja 37,6 millió forintért, nagybátyja és üzlettársa, Gyapjas Károly pedig 180 millióért jutott földhöz Makón és Hódmezővásárhelyen. Újabb összesítésében a Blikk azt írja, Gyapjas lánya Óföldeákon tett szert egy 141 hektáros földterületre, a vele egy háztartásban élő Légrádi József pedig Makón, Hódmezővásárhelyen, Óföldeákon és Földeákon licitált sikeresen összesen egy 234 hektáros birtokra. A dolog pikantériája, hogy Makón például Gyapjas Károly és Légrádi szántója szomszédos egymással, így az egybefüggő földterület 215 hektárt tesz ki, ami körülbelül két Margitszigetnek felel meg.

A lap megkereste az ügyben Lázárt, a Miniszterelnökségtől pedig azt a választ kapták, hogy a miniszter rokonai évtizedek óta mezőgazdasággal foglalkoznak, minden feltételnek megfeleltek a liciteken való részvételhez, a földterületekhez nyílt árveréseken, „esetenként a piaci eladási ár többszöröséért jutottak”, és azok kifizetéséhez banki kölcsönt fognak felvenni.

A Magyar Nemzet hétfői számában Ángyán József legújabb elemzését idézve azt írja, mára egyre inkább egy legújabb kori hűbéri birtokadományozó rendszer látszik körvonalazódni, melyben az állam a gazdálkodó családok, helyi közösségek helyett a politikaközeli érdekeltségekkel, rokoni, baráti körökkel, továbbá a globális és hazai spekuláns tőkével köt szövetséget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.