A Megapolis nem adja fel a harcot, perre megy

Fonyó Károly beperelte Yvonne Dedericket és Simon Zsoltot.

MNO
2016. 01. 27. 8:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fellebbez a cégbíróság pénteki döntése ellen a Fővárosi Ítélőtáblánál, mert szerinte be kellett volna jegyezni ügyfele, Fonyó Károly tulajdonjogát a TV2-re – közölte a Népszabadsággal Óvári Győző, az üzletembert és a tévére igényt tartó Megapolis Zrt.-t képviselő ügyvéd.

A cégbíróság január 25-i döntése szerint a Fővárosi Törvényszék első fokon elutasította a Megapolis Media Zrt. változásbejegyzési kérelmét, amelyben a TV2 Media Group Holdings Kft. tagjaként történő bejegyzését és az ügyvezetők törlését kérte. A két ügyvezető akkor jelezte: megerősítik, hogy a Magyar Broadcasting Co. Kft.-vel jogszerűen megkötött tranzakció lezárult, és a TV2 Média Csoport Kft. televízióadó új tulajdonosa a társaság.

Január 3-án jelentette be a Magyar Broadcasting Co. Kft., hogy lezárta a TV2 Csoport megvásárlását, a vállalat a tranzakcióhoz szükséges engedélyek birtokában benyújtotta a változásbejegyzési kérelmét a cégbírósághoz, és Dirk Gerkenst kinevezte a TV2 Csoport vezérigazgatójának. A Magyar Broadcasting október 15-én adásvételi szerződést írt alá a TV2 Média Csoport Kft. 100 százalékos üzletrészét és a CEE Broadcasting Limited alaptőkéjének 100 százalékát megtestesítő részvények megszerzéséről. A társaság ezzel egy időben megállapodást kötött a TV2 korábbi tulajdonosával, a ProSiebenSat.1 Media AG-vel az eladóknak, valamint a csatornának biztosított hitelek átvállalásáról.

A Gazdasági Versenyhivatal október 30-án engedélyezte, hogy a társaság közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a TV2 Média Csoport Kft. és a CEE Broadcasting Limited felett. A Magyar Broadcasting a TV2 Csoport megvásárlását saját tőkéből és egy több bankból álló konzorcium közreműködésével finanszírozta – áll a közleményben.

(A Megapolis Media Zrt. részben tulajdonosa a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.-nek – a szerk.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.