A napfényes Itáliában nyit új fiókot a jegybank

A kis létszámú római irodát kapcsolatépítéssel és a helyi szakmai rendezvényeken való részvétellel bízták meg.

MTI
2016. 01. 19. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2015-ben döntött a nemzetközi együttműködés szempontjából kulcsfontosságú helyi képviseletek megnyitásáról a korábban felszámolt nemzetközi irodák helyett. Az irodák működésének célja a partneri kapcsolatok építése, az adott régió és célország gazdasági, társadalmi, kulturális és egyéb folyamatainak megismerése, valamint az MNB képviselete a helyi szakmai rendezvényeken.

A római irodát – a többi intézményhez hasonlóan – kis létszámú, a térség gazdasági, pénzügyi viszonyait jól ismerő szakembergárda működteti. A nemzetközi irodák munkatársait nyílt pályázati felhívással, háromfordulós bírálati eljárás után választotta ki az MNB – közölték.

Tavaly júliusban Hamburgban, augusztusban Párizsban nyitott irodát a jegybank, amely korábban hét nemzetközi irodát tartott fent, Tokióban, Frankfurtban, New Yorkban, Párizsban, Zürichben, Londonban és Bejrútban.

Következő irodáit New Yorkban, Buenos Airesben és Bejrútban tervezi megnyitni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.