Az Aldi is lépett mézügyben

Az áruházlánc a jövőben kizárólag száz százalékban magyar termelőktől származó mézet fog árulni.

Tóth László Levente
2016. 01. 15. 6:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az áruházlánc felidézte: az éves beszállítói kiírást korábbi mézbeszállítója, a Klenáncz Méhészet nyerte. A beszerzési eljárás eredményeként az első, kizárólag magyar termelőktől származó méztermékek – amelyeken jól láthatóan feltüntetik a származás helyét és a méz összetételét – tavaly december 21-én érkeztek be az Aldi biatorbágyi központi raktárába.

A korábbi beszerzésű termékeken (virág-, akác- és „maciméz”) a jogszabályi előírásoknak megfelelően gyártási helyként Magyarország szerepelt, míg a raktárba beérkezett mézek származási országaként szerepel Magyarország, s csomagolásukon ott a Magyar Termék logó. Az új szállítmányból a kiszállítás az Aldi 107 magyarországi üzletébe folyamatosan zajlik.

Tegnap írtuk, hogy méhészek fogyasztóvédelmi eljárást kezdeményeztek Klenáncz József egyéni vállalkozóval szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt, mert egy brémai laboratórium általuk elvégeztetett vizsgálata szerint a vállalkozó méztermékei köszönő viszonyban sem voltak azzal a tartalommal, amit a címkéjükön feltüntettek. Megemlítettük: az Aldiban a mai napig árusítanak effajta Klenáncz-terméket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.